Previous slide
Next slide

Opgelijmde wapening

Structurele versterkingen van beton-, metaal- en houtconstructies d.m.v. koolstoflaminaat, koolstofvezeldoek, aramide en of koolstof/aramide (hybride) doek of staalstrips.

Aanbrengen van een structurele versterking op de buitenzijde van een bestaande constructie door het verlijmen van lamellen bestaande uit koolstofvezels in een epoxy-matrix. Door het aanbrengen van de lamellen kunnen betonnen constructies versterkt worden zonder dat bestaande voorzieningen hoeven te worden verwijderd of dat er grote constructieve aanpassingen moeten verricht worden.

Opgelijmde wapening is een uitstekende techniek om bestaande hout, metaal en betonconstructies – bijvoorbeeld betonnen pijlers of draagbalken – aan de buitenzijde te versterken. Opgelijmde wapening komt van pas bij grondige renovatiewerken aan een bestaand gebouw, bij schade die de stabiliteit van een betonconstructie in gevaar kan brengen of bij een nieuwbouw, door verkeerde berekening van de wapening.

De realisatie van een opgelijmde wapening wordt doorgaans uitgevoerd in samenwerking met de leverancier en/of een stabiliteits studiebureau.

Contact

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte